Ons verhaal
In zijn eigen ambachtelijke koffiebranderij in Dendermonde brandt Carlo Lijnneel, met veel trots en aandacht voor het product, al meer dan 30 jaar overheerlijke koffie van de bovenste plank.
Sinds het ontstaan roostert Carlos koffie hun koffiebonen volgens de ‘slowroast’ brandmethode. En dat proef je. Deze arbeidsintensieve manier van koffie maken garandeert een zeer egaal brandproces. Zo komen de zachte smaak en het aroma optimaal tot hun recht.
De smaak die Carlo aan zijn koffie gaf, was duidelijk een schot in de roos, want de firma bleef de voorbije jaren gestaag groeien.
Ondertussen draait ook dochter Bo Lijnneel mee in de zaak. De liefde voor koffie werd haar met de paplepel, of beter koffielepel, meegegeven.
Een achttal soorten zitten er in het gamma van Carlos koffie, allemaal ‘blends’, of mengelingen, van verschillende koffiesoorten om zo unieke smaken te verkrijgen. We nodigen je graag uit om onze koffiebranderij te komen ontdekken.
Bo & Carlo
100% Arabica Bonen
In onze koffieblends wordt er enkel gebruik gemaakt van Arabica bonen. Hierdoor kiezen we voor kwaliteit en een heerlijke smaak in onze koffie.
Onze koffie zal dan ook nooit bitter smaken! Een waar genot voor iedereen...
'Slowroast' brandmethode
Al onze koffies zijn gebrand en geroosterd volgens de 'slowroast' brandmethode, waardoor de zachte smaak en aroma's volledig tot hun recht komen. We luisteren, ruiken en kijken naar onze koffiebonen, om zo een heerlijk eindproduct te maken!
Eerlijke en heerlijke koffiebonen
Al onze koffies zijn afkomstig van koffieplantages die werken met respect voor de natuur en voor hun medewerkers. Dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van pesticiden en dat er een eerlijk loon wordt gegeven aan de boeren die op de plantages werken.